I will not talk to you unless you come to me and start a conversation. I'm not the kind of person who would start a conversation. I will shut my mouth if there is nothing I want to say. Sekian, terima kasih.

Sunday, July 29, 2012

Kenapa boyfriend kita naik bosan ?

Dear Blog(:
salam 1 Malaysia

Mungkin ramai girlfriend yang sakit hati,serik hati,tergusir hati dengan kerenah boyfriend dia ni yang semakin pelik sejak kebelakangan ini.Ada yang kadang2 jadi tension kenapa boyfriend die dah jarang melayan kerenah kau wahai kaum hawa (BOSAN)
seperti yang korunk tahu,kaum adam memang cepat terasa bosannya dengan wanita.Ole itu mari kita sama2 cari penyebab kenapa kaum adam ni cepat bosan ? :) Nak nasihat jee,Boyfriend lari xmati pun kawan-kawan,lain lah pokok-pokok kepupusan.baru boleh rasa nak mati tu.



1.Apa yang korunk sedang bercerita,LELAKI menunjukkan reaksi yang xmenyenangkan

-Bila dulu,sebok time usyar mngusyar,lelaki ni lah beria-ia jadi stalker kamu,sana sini nak tahu pasal perempuan ni.Apa perkembangan perempuan ni,tidak semestinya nak miss up.mesti up to date jee,
Tapi bila dah dapat perempuan impian,perempuan tu dah duk sayang kat kamu,kamu biarkan dia begitu keseorangan berdiam diri dengan keseorangan.Semua cerita yang perempuan tu nak lelaki dengar sume jawabnya "OHH" , "Ok" , "Hurm" ..Sampaikan hati perempuan naik sakit dan terasa dengan perangai kamu yang sebegitu..Jika tak nak dengar pun,setidaknya bagilah respond yang tak menguriskan hati perempuan,kerana hati perempuan ini IBARAT TISU YANG MUDA KOYAK & SERAP.

note:Lelaki,Ingat lah hanya berpesan,perempuan memerlukan seseorang untuk listen their feeling or story.

2.Kekurangan masa walaupun sekejap

-Masa time nak kenal-kenal dulu,setiap hari lelaki sebok duk cari masa untuk bersama degan girl,sebok SMS,MMS,vedio call,chat ape sume,tapi bila dah dapat,mana hilang caring2 kaum adam hoiii ?? sampai naik rimas kaum hawa time tu dengan bertimbun-timbun SMS yang korunk lemparkan pada kaum hawa saat tu,Bila sekarang,perempuan duk cari kamu,alasan jee yang sering korunk berikan. "I xde masa lah u,bsy ni " yuhuu,xkan sampai ke malam bsy kamu tu lelaki,ingat lah perempuan bahawasanya,lelaki yang sayang pada kamu,sesibuk mana pun dia,dia akan meluangkan masa dengan mu,PERCAYA lah..

note:Kalau korunk punya boyfriend tu dah perangai tak boleh nak ajak berbual,better tinggalkan lah,banyak lagi lelaki malaya yang kamu boleh dapat..sesungguhnya take the word "NO MEN, NO CRY,NO WOMEN, MEN DIE "

3.Nak bermanja dah banyak kali di elakkan 

-Sekarang ni,bila perempuan kata "U, i sayang u sangat" / "U, i miss u much lah "
dan lelaki hanya menjawab "ok" tu bermakna dia dah memang tahap apa pun tak pandai lah dean nak bercakapnya,sebab lelaki tu nampak sangat dah xde feeling sama kamu lah perempuan.Kerana lelaki yang tak menyukai perempuan akan berkata demikian sahaja.
Kalau dulu diowank sesibok mula-mula nak panggil korunk sayang,sekarang ni panggil korunk hanya dengan nama,atau sebaliknya..tu dah nampak lain.Mungkin perempuan kamu perlu minta explain mengapa jadi begitu

note : ajak lah berbincang,apa yang sedang berlaku,

4. Kamu bagaikan tidak wujud

-Bila kamu dengan dia sedang berborak dalam handphone,lelaki tu sibuk bercerita dengan kamu pasal wanita lain,itu membuatkan dia hilang hormat pada kamu.Bagaikan kamu tidak wujud pada hati,mata dan jiwa lelaki.Or saat tu kamu bersama,dan lelaki kamu tu mengayat awek lain depan mata kamu.Itu yang sangat menyebabkan perasaan kamu masa itu sangat sakit dan dingin.Nasihat dean,tinggalkan lelaki sebegini.Lelaki macam ni tak layak untuk kamu yang mahukan hati lelaki yang ikhlas bersama mu hingga hujung hayat.Buat kesian pada anak-anak kamu jee nanti dapat bapa sedemikian rupa.Silap akhir bulan,Kamu di madukan nya pula...

5. Melenting bila berbicara pasal KAWEN

-Masa time bercinta parah,sebok bertanya:

"Nanti kita dah kawen,saya nak anak perempuan,nanti cantik dan comel macam awak"
"Saya nak anak ramai dengan awak dan mengharapkan semuanya sempurna"
"Saya akan bekerja keras untuk wang hantaran & meminang awak ni "

Sekarang


"Sikit2 sebok pasl kawen,kenapa dah gatal sangat? "
"Awak boleh sabar tak,saya duit pun xcukup lagi,rimas lah "
"Belum tentu parent awak setju nak menantukan saya"
"Saya belum lagi rasa nak berkeluarga,dan tak rasa boleh bimbing awak"

Haa, if dah tau dari dulu tak boleh nak tubuhkan masjid yang baik,tak payah lah nak berangan nak berawek segala macam,ayat semua nak manis,anak orang nak ke sana ke mari bersama,ajak benda yang baik,macam2 alasan pula..

note: Wahai lelaki,perempuan ni bukan nak kawen sekarang atau esok,just planning je.
Nak melenting ta tentu pasal pehal ??

6.Pentingkan kawan semata

-Bersama korunk,macam2 alasan bertimbun dia bagi,
" Alamak, i ada temujanji ngn kawan i lah,nak main futsal" 
"esk i x free lah u,i ada hal ni dgn kawan i nak pergi memancing,kan hari minggu "
dengan korunk ada jee yang nak dielakkan,dengan kawan apa sume boleh.
tak boleh nak kata excuse sikit..bagaikan korunk dah tak wujud pada mereka lagi.
Bila korunk minta tolong,semua tak boleh, ini lah, itu lah ..
bila kawan minta tolong,tak payah nak tanya,automatik tangan menghayun ke atas.
kalau dah macam tuu,haaa g lah kapel dengan kawan,buat apa cari awek susah payah

7. Bermacam alasan dapat

-Bila lelaki dah tahap bosan sangat,memang macam-macam alasan dia bagi.
korunk yang nampak,bagus lah.tapi yang tak sedar mari cari betol tak..
bila kamu ajak text,mengelak dia dengan bermacam alasan..
"Alamak,handphone i lost of battery lah,i must charge 1st,"
"Kat TV ada cite best,i nak tengok jap,text esok k"
"I penat,i bosan,i cari u ok"

amik kau,tengok tu, dengan pelbagai alasan dia curahkan,lelaki if dia sayang le sangat pada perempuan,nak bagi alasan pun tak sampai hati lah kaum hawa,tak nak tengok memek wajah orag yang dia sayang bila permintan dia ditolak..Tapi bila lelaki dah gini,harap kamu pandai memilih mana yang kaca mana yang kain..Ea pepatah apa yang dean bagi ni..haaa bedal.
jadi buat lah keputusan yang baik,bila lelaki yang macam ni ada bersama kamu..
Nasihat,jika benar lh kamu sayang pada dia.lepaskan nya.mungkin selepas kamu tiada,dia dapat berubah dengan hala tuju dia sendiri.Bukan tak de kaki tak boleh berdiri dengan hidup sendiri..

harap,ini dapat membantu anda kaum hawa :)






No comments: